David Baldacci – King & Maxwell

king maxwell

In eerste instantie lijkt het een tragisch, maar verder niet bijzonder verhaal. De Amerikaanse tiener Tyler Wingo krijgt te horen dat zijn vader, die militair is, is gesneuveld in Afghanistan. Maar dan gebeurt er iets wat onmogelijk zou moeten zijn: Tyler ontvangt een bericht van zijn vader, zogenaamd na zijn dood.
Tyler roept de hulp in van privédetectives Sean King en Michelle Maxwell om het mysterie rond de dood van zijn vader op te lossen. Het onderzoek van de voormalig Secret Service-agenten roept allerlei zeer prangende vragen op. Zou Tylers vader inderdaad nog in leven zijn? Wat was eigenlijk zijn missie? En is Tyler mogelijk het volgende doelwit?
Al snel beseffen Sean en Michelle dat ze zich in een wespennest hebben gestort dat veel groter en gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Hun zoektocht naar de waarheid leidt hen naar een zaak die het daglicht nooit mag aanschouwen, en naar de machtige mannen die alles op het spel zullen zetten om dat te bewerkstelligen.
Om Tyler te helpen en te beschermen, zullen Sean en Michelle hun eigen levens op het spel moeten zetten.
Recensie(s)

De vijfde thriller* met de vroegere geheim agenten, nu privé-detectives Michelle Maxwell en Sean King. Op een avond rijden ze bijna een 16-jarige jongen aan die uit huis rent nadat hij gehoord heeft dat zijn vader is gedood in Afghanistan. Maar hij krijgt een codeberichtje van zijn vader dat verzonden is op een moment dat hij al dood had moeten zijn. King & Maxwell helpen de jongen uitzoeken wat er aan de hand is. Dat levert veel problemen op: binnenlandse veiligheidsdiensten waarschuwen hen zich niet met de zaak te bemoeien en er volgen moordaanslagen. Het verhaal heeft veel vaart, is spannend en blijft verrassen tot het einde. Dat en een soms licht ironische toon verzoenen de lezer met een aantal ongeloofwaardigheden. De twee detectives zijn meer mensen van vlees en bloed en minder de all-American macho types uit andere thrillers en daardoor meer te waarderen. Helaas heeft de vertaler moeite met hij en het en die en dat als verwijswoorden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s